Spirituele Winterbeurs Hamont (België)
januari 5, 2018
bedrijven schilderen

Wil je sneller een oplossing bedenken? Ga dan schilderen!

Bron

Algemeen Dagblad
Amerikaans onderzoek
Het Algemeen Dagblad publiceerde onlangs een artikel over dat werknemers veel creatiever, en beter in staat zijn problemen op te lossen, wanneer ze een creatieve hobby hebben zoals schilderen. Dit is namelijk gebleken uit een uitgebreid onderzoek uit Amerika.

Vrije tijd invulling

Om een onderzoek te doen werden er honderden werknemers gevraagd naar hoe zij aan hun vrije tijd invulling geven. Daarnaast werd er gekeken hoe en of deze werknemers op de werkvloer makkelijk en creatief konden omgaan met eventuele problemen. Om een vergelijking te maken werd dit onderzoek ook uitgevoerd in het leger. Een grote groep officieren kregen soortgelijke vragen toegestuurd.

Wat blijkt nu...

Wat blijkt uit dit onderzoek is dat wanneer je in je privé tijd creatief bezig bent, bijvoorbeeld schildert, dat je dan veel sneller hersteld van stress en daarnaast ook makkelijker oplossingen vindt voor problemen. Heb je een veeleisende baan die veel stress oplevert, dan is onder andere schilderen de uitkomst om daar niet aan onderdoor te gaan. Ontspanning bevordert en versnelt namelijk je herstel!

Verschillende vormen van creativiteit

Er zijn natuurlijk veel meer dingen die je kunnen helpen om meer te ontspannen, bijvoorbeeld muziek maken, breien, koken, lezen, sporten en nog veel meer. Waar het vooral om gaat is dat wanneer je creatieve dingen doet in je privétijd, je je veel beter gaat voelen. De positieve ervaring die het geeft heeft een langdurige uitwerking en daarnaast geeft het zelfvertrouwen, we hebben het immers zelf gemaakt, bedacht of uitgevonden. Dit positieve gevoel zorgt voor nieuwe energie en daar heb je de dag daarna op je werk nog steeds profijt van!

Waarom alleen korting op fitness? vraag je werkgever ook naar korting op schilderles!

Goed personeelsbeleid

Bedrijfsmanagers zouden de wetenschappelijk aangetoonde voordelen van schilderen in kunnen zetten bij het personeelsbeleid. Korting op fitness is bijvoorbeeld al geruime tijd een stimulerende methode om mensen in beweging te krijgen en gezonder te maken. Doordat schilderen een bewezen methode is om effectiever te handelen, en meer tot rust te komen, zou het geen gek plan zijn dat managers dit ook gaan stimuleren. Bedrijven kunnen veel winst behalen wanneer medewerkers beter problemen kunnen oplossen door creatiever te gaan denken. Een win-win situatie.

Wat kun je zelf doen

Natuurlijk kun je zelf ook aan de slag, je hoeft niet te wachten tot je werkgever problemen enkele verzoeken mee te nemen in het ontwikkelingsplan van werknemers. Meer beweging wordt al regelmatig gestimuleerd maar het meer creatief zijn staat nog in de kinderschoenen. Sneller herstel van een werknemer is voor iedereen van belang. Daarom niet enkel op fitness korting geven ervaring ziet.

Er is een groot aanbod aan verschillende technieken om te schilderen. Je kunt bijvoorbeeld intuitief schilderen. Het mooie aan intuïtief schilderen is dat je hier geen of talent voor nodig hebt. Iedereen kan het! Maar je kunt natuurlijk ook volgens een plan schilderen of naar aanleiding van een voorbeeld of foto. Met schilderen zijn de mogelijkheden oneindig en altijd authentiek. Wordt actiever en energieker door creatief bezig te zijn. Kom achter je laptop vandaan, laat je mobiel liggen en ga aan de slag! Nu je weet dat je hierdoor tijdens werk meer oplossingsgericht kunt zijn en meer werk kunt verzetten, hoef je je ook niet meer bezwaard te voelen wanneer je niet tot ‘s-avonds laat doorwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *