bedrijven schilderen
Wil je sneller een oplossing bedenken? Ga dan schilderen!
januari 19, 2018

Spirituele Winterbeurs Hamont (België)

Locatie

Spirituele Winterbeurs
Datum: 17 december 2017
De Burg 32/34 (3930) Hamont Limburg België
‘s-Ochtends vroeg om 09.00 vertrokken wij naar het gezellige Hamont. Eenmaal aangekomen was het al redelijk druk met standhouders. Alle standhouders waren enthousiast en iedereen had er veel zin in, er was immers ook een goede opkomst voorspelt. Nens... die deze dag gastvrouw was, kwam ons vrolijk tegemoet en wees ons de weg naar onze ruimte. Het was een mooie grote ruimte waar ik met gemak al mijn spullen kon uitstallen. Ik had schilderwerken van cursisten, en van mezelf mee, die ik daar kon tentoonstellen.

Activeren van het doek

Eenmaal goed geïnstalleerd en een lekker muziekje opgezet, heb ik mijn schilderspullen gepakt en een aanzet gemaakt voor een nieuw “avontuur”. De mensen die binnen kwamen vroeg ik om iets op het doek te schrijven of te tekenen. De bedoeling hiervan was om het doek te activeren, om het de energie van deze bijzondere dag mee te geven. Wat er onder andere op geschreven en getekend werd was een vogel, een hartje, de datum van deze dag, een boom, een wens en bepaalde symbolische tekens. Al vrij snel werd het een vrolijk en levendig doek.

Allerlei vragen

De mensen die in mijn tijdelijk atelier binnen kwamen zaten vol vragen. Een van de meest gestelde vragen was, moet ik goed kunnen schilderen of tekenen om intuïtief te kunnen schilderen? Mijn antwoord daarop was Nee, je hoeft behalve je fantasie een kans te willen geven, helemaal niets te kunnen. Je hoeft zelfs niet eens na te denken over ‘Wat’ je wilt gaan schilderen. Intuitief schilderen gebeurt namelijk zonder van te voren een plan of onderwerp te bedenken. Het gaat puur op gevoel, op je intuïtie. Je mag met allerlei hulpmiddelen, kwasten, sponzen, en zelfs met je handen schilderen. Alles kan, je hoeft je door niets om niemand te laten belemmeren.

Een andere veelgestelde andere vraag was, wat is er nou zo bijzonder aan intuitief schilderen, het lijkt wel of je gewoon maar wat aan het doen bent maar bij jou komt er toch telkens iets moois uit?

1 Comment

 1. Nancy schreef:

  Het was een mooie ervaring in een spirituele reis die nog lang niet klaar is.
  In jou atelier hangt een geweldige sfeer.
  Jou rust en energie en liefde .
  En de pure liefdevolle intresse in de mensen.
  Daar in vond ik zo veel meer dan alleen dat ik met een mooi kunstwerk naar huis ging.
  Dank u dank u wel angelique xxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *